3 tips til at mindske omkostningerne ved din bolig

At købe energieffektive produkter til boligen er en investering i din bolig, da det gør den mere værd. Samtidigt er det en investering, fordi du månedligt kan spare penge på din varme- og elregning. I bedste fald kan du tjene din investering ind igen. Først og fremmest er det vigtigt at få råd til investeringen, og det kan du eksempelvis gøre gennem et mikrolån, da det ikke er altid, at de bedste investeringer i boligen er de dyreste.

Efterisoleringen mindsker krav til din varmekilde

En investering, du kan lave i boligen, er efterisolering. Denne giver blandt andet de to nedenstående fordele:

  1. Boligen er bedre isoleret, så varmen holdes inde. Det medfører, at boligens varmekilde ikke skal arbejde unødvendigt meget, hvilket sparer dig penge
  2. Boligen bliver bedre til at afvise fugt grundet opretholdelse af konstante temperaturer i boligen. Det mindsker risikoen for udvikling af svamp, hvilket ellers kan have uoverskuelige konsekvenser for din bolig

Efterisoleringen er vigtig at foretage korrekt, da det ellers vil have den modsatte effekt – nemlig ophobning af fugt i stedet for, at det holdes væk fra boligen. Dette kan fagmænd varetage for dig.

Luft til luft varmepumpe som supplerende varmekilde

Hvis du har en krævende varmekilde i boligen, der skal bruge mange ressourcer på at opvarme luften i boligen, kan det være en fordel med luft til luft varmepumpen. Denne kan du montere i boligen, således denne hjælper med at holde de ønskede temperaturer. Når denne holder temperaturen oppe, vil det gøre, at den primære varmekilde skal benytte færre ressourcer på opvarmningen af boligen, hvorigennem du kan spare penge. Varmepumpen er ganske billig i drift. Få penge til en luft til luft varmepumpe ved hjælp af et lån.

Vælg altid hvidevarer af bedste energimærkning

Hvis du skal udskifte dine hvidevarer, kan du med fordel vælge nye af den bedst mulige energimærkning. Det sikrer, at du får de mest effektive hvidevarer. De mest effektive produkter er de, der benytter mindst muligt energi ved en given ydeevne. Det giver dig den fordel, at du sparer på elregningen og ved nogle hvidevarer også vandregningen.